Tiener-behandeling

Een toenemend aantal kinderen krijgt op jonge leeftijd last van puistjes. Niet zo gek dus als je jouw kind hoort zuchten als er weer een nieuwe puist is ontstaan. Wie wil nu namelijk met zo’n pukkel rondlopen? “Voor schut!”

Het ontstaan van jeugdpuistjes komt onder andere door hormoonveranderingen, aanleg en een verhoogde talgproductie. Externe factoren spelen ook een belangrijke rol zoals (suikerrijke) voeding, onvoldoende hygiëne en stress. En laten we niet verkeerde cosmetica, zoals foundation, vergeten waarmee met name jonge meiden soms de huid plamuren.

Acne op jonge leeftijd uit zich met name in mee-eters, ook wel comedonen genoemd. Deze bultjes ontstaan door een verstopte porie. Helaas kunnen deze verstopte poriën op den duur gaan ontsteken waardoor er een pijnlijke bult ontstaat met soms een gele kop.

Wat kun je doen?
Poets jij elke dag je tanden? Maak er een gewoonte van om je gezicht te reinigen. In de meeste gevallen is een reiniger voor een normale tot droge huid erg geschikt voor een jonge huid. Is de huid erg glimmend, kies dan een reiniger voor een normale tot vette huid. Voor meiden die foundation dragen, wij adviseren jou graag welke geschikt is voor jouw huid. Een extra reiniging, zoals miccelair water, is zeer belangrijk om ook de laatste restjes make-up goed te verwijderen. Naast het schoonmaken, moeten we de huid ook goed verzorgen zodat de crème de huid weer in goede conditie brengt.

Naar de dokter
Voor veel mensen met acne is de drempel om naar een (huis)arts te gaan hoog. Hierom biedt Huidgericht gratis pukkeladvies. Wil jij graag advies voor jezelf, jouw zoon of dochter? Maak een afspraak en kom (samen) langs.
Huidgericht biedt tienerbehandelingen voor een gereduceerd tarief, namelijk 30 euro in plaats van 41 euro.


Neem direct en vrijblijvend contact met ons op middels onderstaand contact-formulier. 


This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net) Neem de tekens over.
 * verplichte velden

Waarom naar Huidgericht? 

- Ook in de avonden geopend!
- Ook op zaterdag geopend!
- Gratis intake!
- Professionele zorg!
- Contracten met iedere verzekeraar!

Telefoonnummer Huidgericht
073-7113193