Microdermabrasie

" Mechanische peeling "

  • Wat is het?
  • De behandeling
  • Indicaties

Microdermabrasie werkt in de epidermis, dit is de bovenste huidlaag. De microdermabrasie maakt de dode huidcellen en vuiligheid los en voert dit af middels een vacuumproces. Doordat de dode huidcellen worden verwijderd is de huid beter in staat om werkstoffen op te nemen waardoor deze meer effect hebben in de huid. De huid krijgt tevens een betere doorbloeding en stimuleert de aanmaak van nieuwe cellen. Ook worden de poriën minder grof en kunnen pigmentvlekjes en fijne rimpeltjes vervagen. De huid zal na de microdermabrasie behandeling veel gladder aanvoelen en er egaler en mooier uitzien.

De behandelaar zal starten met een reiniging van de huid en indien nodig een dubbele reiniging uitvoeren. Wanneer de behandeling bij de huidtherapeut gepland staat zal gestart worden met een dieptereiniging. Nadien start de behandeling met de microdermabrasie waarbij er eerst met een grote ruwe behandelkop (gemiddeld 1cm) strijkbewegingen over de huid worden gemaakt. Wanneer het volledige gezicht met deze behandelkop is behandeld gaat de behandelaar over naar een kleine behandelkop, vaak iets minder ruw, van 5mm. Deze zal met een gummende beweging over het gezicht gaan en plaatselijk meer intensief behandelen. Wanneer het volledige gelaat is behandeld wordt er een afsluitend serum en crème aangebracht.

Hoe de microdermabrasie behandeling gaat bij de schoonheidsspecialist vind je hier.

Microdermabrasie kan ingezet worden bij de volgende indicaties:

  • Veel gestelde vragen

Een specifieke voorbereiding is niet van toepassing. Echter voor optimaal resultaat adviseert Huidgericht 2 weken voorafgaand aan de behandeling te starten met exfoliërende producten thuis.

Een microdermabrasie behandeling wordt niet uitgevoerd bij zwangerschap en borstvoeding, actieve infecties, koortsblaasjes, auto-immuunziekten, actieve zonnebrand en bij gebruik van roaccutane en andere huid verdunnende medicatie.

De behandeling is niet pijnlijk.

Na de behandeling zal jouw huid tijdelijk wat meer rood zijn. Dit komt doordat de doorbloeding gestimuleerd is. Vaak trekt dit snel weer weg. Af en toe komt het voor dat de huid heel lichtjes kan gaan schilferen omdat de aanmaak van nieuwe cellen gestimuleerd is, dit is zo mild dat je het nauwelijks ziet.

Na de behandeling is jouw huid goed in staat om werkstoffen op te nemen. Daarom is het belangrijk om goede producten met hoge percentages werkstoffen te gebruiken. Ook kun je nu producten gebruiken met een mild percentage zuren om het resultaat vast te houden en te verbeteren. Omdat jouw huid nu ook iets gevoeliger is geworden voor UV-straling is het belangrijk om dagelijks een zonnebrandcrème te gebruiken.

Door de activering van cellen en de grondige reiniging zal de huid een gezondere en frissere uitstraling hebben na 1 behandeling. Voor optimaal resultaat op oneffenheden, oppervlakkige pigmentatie en huidveroudering adviseert Huidgericht deze behandeling in kuurverband 3x te herhalen met een interval van 4 tot 6 weken. Deze kuur mag je tweemaal per jaar doen

Klik hier voor de volledige prijslijst van behandelingen bij Huidgericht.

Vergoeding
Huidgericht is aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten (NVH) en voldoet aan de eisen van het Kwaliteitsregister (KP). Afhankelijk van de indicatie kan een microdermabrasie behandeling geheel of geheel of gedeeltelijk vergoed worden vanuit jouw zorgverzekering. Dit is echter afhankelijk van het aanvullend verzekeringspakket. Microdermabrasie valt onder het kopje huidtherapie/ acnetherapie / huidbehandelingen. Vraag jouw zorgverzekeraar naar de polisvoorwaarden.

Huidproblemen

Team Member
Acne

Acne is een van de meest voorkomende aandoeningen. Tussen de twaalf en vierentwintig jaar heeft 85% van de jeugd last van (jeugd)puistjes. Het komt het meeste voor op het gezicht maar ook kan het zich laten zien op schouders, rug en borst. Acne is niet alleen een cosmetisch probleem maar kan ook erg pijnlijk zijn. 

Bij het ontstaan van acne spelen verschillende factoren een rol. In de meeste gevallen begint acne in de puberteit doordat de huid onder invloed van hormonen verandert. Talgklieren worden groter en gaan meer en dikker talg produceren waardoor poriën (de uitgang van een talgklier) verstopt raken. De bacteriën die zich bevinden in een talgklier kunnen vervolgens een ontsteking veroorzaken; een puist (pustel).

Meer informatie over acne lees je hier.

Team Member
Acne littekens

Acne-littekens zijn restverschijnselen van acne. Het ontstaat na een beschadiging van de huid. Alle vormen van acne kunnen aanleiding geven tot acne-littekens maar met name zien we dit na diepere ontstekingen. Ook onbehandelde acne of niet goed behandelde acne, zoals het zelf uitknijpen van mee-eters, kunnen blijvende littekens geven. Doordat de talgklieren ontstoken raken, kunnen deze schade aanbrengen en kan het reliëf van de huid veranderen met putjes of kleurverschil in de huid ontstaan.

Meer informatie over acne littekens vind je hier.

Team Member
Lentigo (zonschade)

Een kleurafwijking kan veroorzaakt worden door pigment. Een toename van pigment (melanine) leidt tot een donkere plek ten opzichte van de overige huid (hyperpigmentatie). De nummer één oorzaak is blootstelling aan UV-straling. 
Meer informatie over lentigo lees je hier.

Team Member
Huidveroudering

Tijdens het ouder worden verandert de structuur van de huid. Hierdoor ontstaat huidverslapping en wordt de huid dunner en kwetsbaarder. Dit verouderingsproces start rond het twintigste levensjaar en wordt zichtbaar tussen de dertig en veertigste jaar. De mate waarin de huidveroudering toetreedt is afhankelijk van erfelijke en externe factoren.
Meer informatie over huidveroudering lees je hier.

Boek jouw afspraak online

Vragen voor de huidtherapeut?

Laat een bericht achter en wij nemen zo snel mogelijk contact met jou op.