Definitief ontharen
Voor veel mannen en vrouwen is ongewenste haargroei een groot probleem. Niet alleen cosmetisch maar ook medisch. Denk bijvoorbeeld aan ingegroeide haren en haarcystes (sinus pilonidalis). Gelukkig is daar een oplossing voor: definitief ontharen! Maar wat is nu beter? IPL, laser of elektrisch?
Wat is het verschil tussen IPL, laser en elektrisch ontharen?
Alle methoden zijn gericht op definitief ontharen. De werking van IPL of lasertherapie is hetzelfde. Beide verwarmen het pigment in de haarzakjes waardoor deze wordt beschadigd. Door herhaling van de behandeling wordt deze zodanig beschadigd dat de haren definitief weg zullen blijven.
Het verschil tussen IPL en laser is het licht waarmee gewerkt wordt. Het licht bij IPL wordt uitgezonden in meerdere golflengtes, namelijk tussen de 550 en de 1200 nanometer. Dit licht wordt gefilterd om de juiste nanometer te verkrijgen die nodig is om haren te kunnen beschadigen/vernietigen. Echter blijft de IPL altijd een breed spectrum houden waarbij het zich richt op meerdere nanometers.
De laser werkt daarentegen met één krachtige energiestraal van één golflengte, met één bepaalde nanometer, die direct het pigment in de haarzakjes aanpakt. Hierdoor kan er met een hoger vermogen ook de dieper gelegen haarwortels bereikt worden. Het licht van een laser is dus veel sterker dan bij de IPL, waardoor de haarzakjes ook beter vernietigd worden. Een ontharingslaser is specifiek gemaakt om haren definitief te kunnen vernietigen. Hierdoor ben je met de laser veel sneller klaar dan met de IPL en is de laser uiteindelijk voordeliger.
Wanneer je beharing wil aanpakken waar geen pigment in zit, dus bij grijze, witte of blonde haren, kan er geen laser of IPL worden ingezet. Maar dan kan er definitief onthaart worden middels elektrische epilatie! Bij deze methode is haarkleur namelijk onbelangrijk voor het resultaat.
Waarom kiest Huidgericht om te laseren ipv IPL?
Kwaliteit blijven bieden en meegroeien met de nieuwe ontwikkelingen vinden wij erg belangrijk. Daarom wordt er bij Huidgericht sinds 2017 met de Diode laser gewerkt: de LightSheer Desire (810NM). De behandelmethode van deze laser is speciaal ontwikkeld voor alle huidtypen, dus ook voor de donkere tot zeer donkere huid! En door de zuivere golflengte gaat er geen licht verloren en is de effectiviteit optimaal.
Naar aanleiding van resultaten uit vele en uitgebreide studies wordt deze laser ook wel de "Gouden Standaard" voor permanent ontharen genoemd. De LightSheer DUET Diode laser wordt wereldwijd in klinieken en ziekenhuizen gebruikt en is de juiste keuze voor optimale veiligheid, effectiviteit en efficiëntie.
Indicaties laseren
- Ontharen van alle huidtypes (I-VI)
- Ontharen grote en kleine oppervlaktes
- Ingegroeide haren
Is laseren veilig?
Laserbehandelingen mag nog door iedereen uitgevoerd worden, maar het verzoek ligt bij de Tweede Kamer om laserbehandelingen alleen te laten uitvoeren door artsen of huidtherapeuten. Het wordt namelijk gezien als risicovolle, medische handelingen, die alleen door bevoegde hulpverleners zou mogen worden uitgevoerd.
Laserveiligheid
In slechts een fractie van een seconde geeft de Diode laser zijn energie (warmte) af. De korte energieafgifte is net lang genoeg om het haarzakje te vernietigen en kort genoeg om de omliggende huidstructuren en de opperhuid onbeschadigd te laten. Door een uniek koelsysteem in de behandelkop van de Diode laser wordt de huid extra beschermd tijdens het vrijkomen van de laserenergie.
Het effect!
Het effect zie je na ongeveer 2 à 4 weken. Dan begint een deel van de behandelde haren los te laten en ontstaan er onbehaarde plekken. Bij het ontstaan van kale plekken zie je dat de kuur dus aanslaat. Ook kunnen haren dunner terugkomen.
Je mag uitgaan van 80% haar-vermindering. 100% glad worden is niet realistisch. Helaas zitten er onder onze huid haarzakjes die ‘slapen’ of slechts licht dons produceren. Deze kunnen door hormoonveranderingen wakker worden in een later stadium in ons leven, bijvoorbeeld bij zwangerschap, menopauze, gebruik van medicijnen (antibiotica, hormoonpreparaten).
Tarieven
Klik hier voor een overzicht van alle lasertarieven voor laserontharing.
Vergoeding
Het is mogelijk om via je zorgverzekering de kosten van de behandeling in het gezicht vergoed te krijgen. In de polis van de zorgverzekering kun je lezen, of je recht hebt op een (gedeeltelijke) vergoeding van de behandeling(en). Heb je hier vragen over, kijken we graag met je mee.
Neem direct en vrijblijvend contact met ons op middels onderstaand contact-formulier.
* verplichte velden
Waarom naar Huidgericht?
- Ook in de avonden geopend!
- Professionele zorg!
- Contracten met iedere verzekeraar!
Telefoonnummer Huidgericht:
073-7113193