Varices

Spataderen (varices) komen bij mannen en vrouwen voor en kunnen zowel blauw en klein als groot en dik zijn. Spataderen kunnen het gevoel van zware, vermoeide en verkrampte benen geven. Benen kunnen voornamelijk in de nacht onrustig worden. Daarnaast kunnen spataderen na verloop van tijd tot oedeem of huidafwijkingen leiden zoals pigmentaties, witte dunne plekken (atrophie blanche) of wonden (ulcus cruris).

Behandeling:
Wanneer er sprake is van spataderen, is het belangrijk, dat er snel een gerichte behandeling wordt toegepast zoals met therapeutische elastische kousen (TEK). Dit is vooral om de kans op verergering van spataderen, de ontwikkeling van oedeem en huidafwijkingen te voorkomen. Tijdens zwangerschap, bij staande beroepen of bij aanleg voor spataderen is het verstandig om therapeutische elastische kousen preventief te dragen vooral om het ontstaan van spataderen te voorkomen of uit te stellen.

Neem direct en vrijblijvend contact met ons op middels onderstaand contact-formulier


This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net) Neem de tekens over.
 * verplichte velden

Waarom naar Huidgericht? 

- Ook in de avonden geopend!
- Professionele zorg!
- Contracten met iedere verzekeraar!

Telefoonnummer Huidgericht
073-7113193

Patient aan het woord: ' Als ik mijn steunkousen niet draag, mis ik de ondersteuning. Ik adviseer Huidgericht aan iedereen die last heeft van vocht. Het lijkt een grote stap, maar het vermindert echt de klachten.'