Lipoedeem

Lipoedeem is een chronische ziekte bij vrouwen waarbij er een stoornis is in de aanmaak van vetcellen. Meestal komt lipoedeem symmetrisch voor van de heupen tot de enkels en zijn de voeten niet aangedaan. Hierdoor ontstaat de vorm een paardrijbroek. In enkele gevallen zijn ook de armen aangedaan.
Lipoedeem verloopt erg langzaam. Symptomen doen zich over het algemeen voor na de eerste menstruatie of na zwangerschap. Omdat het niets te maken heeft met te veel eten is afvallen erg lastig en niet de oplossing voor het probleem. Overgewicht versnelt echter de toename van lipoedeem.
Lipoedeem wordt niet alleen gezien als cosmetisch storend, maar kan ook lichamelijke klachten geven zoals zware, vermoeide, drukgevoelige benen en gewrichtsproblemen. Andere kenmerken van lipoedeem zijn het snel ontwikkelen van blauwe plekken en overgevoeligheid bij de heupen en aan de binnenzijde van de knieën.

Behandeling:
Het is belangrijk om lipoedeem te behandelen met onder andere actieve compressie therapie  (ACT). Zie oedeemtherapie voor meer informatie. Bij een onbehandeld lipoedeem ontstaat er na een aantal jaren namelijk lymfoedeem.

Neem direct en vrijblijvend contact met ons op middels onderstaand contact-formulier


This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net) Neem de tekens over.
 * verplichte velden

Waarom naar Huidgericht? 

- Ook in de avonden geopend!
- Professionele zorg!
- Contracten met iedere verzekeraar!

 

Patient aan het woord: 'Tegenwoordig kom ik nog één keer per week voor manuele lymfedrainage. Dat is heel prettig. In mijn ogen is het einde voor mij nog niet inzicht, maar het is beslist geen straf om naar Huidgericht toe te gaan. Het contact is dan ook prima, zeer vriendelijk, begripvol en ontspannen, ze nemen echt de tijd hiervoor.' 

Telefoonnummer Huidgericht
073-7113193