OEDEEMTHERAPIE

Oedeem, een ophoping van vocht, is vaak als eerste te herkennen aan gezwollen enkels. Bovendien gaat oedeem vaak gepaard met een zwaar, moe of rusteloos gevoel in de benen (‘restless legs’).

Oedeem kan echter op alle plaatsen van het lichaam optreden. De huid is vaak droog en er ontstaat  jeuk.  Er bestaan verschillende oorzaken voor oedeem. Het kan onder andere ontstaan als gevolg van een aangeboren lymfatisch probleem (primair lymfoedeem) of na een ingreep waarbij lymfeklieren beschadigd of verwijderd zijn (secundair lymfoedeem).

Lymfoedeem in de benen wordt  ook menigmaal veroorzaakt door trombose en langdurig bestaande spataderen (varices). Ook treedt er regelmatig na een ongeval/verwondingen of rondom littekens oedeem op.

Behandeling:
Mede door middel van manuele lymfdrainage, lymftaping, endermologie, actieve compressie therapie (ACT) en therapeutische elastische kousen (TEK) zorgt Huidgericht ervoor dat de circulatie, en daarmee de afvoer van oedeem, wordt gestimuleerd. Therapeutische elastische kousen kunnen ook preventief gedragen worden tijdens zwangerschap, bij staande beroepen of aanleg varices. 

 

Vragen? Neem direct en vrijblijvend contact met ons op middels onderstaand contact-formulier. 


This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net) Neem de tekens over.
 * verplichte velden

Waarom naar Huidgericht? 

- Ook in de avonden geopend!
- Professionele zorg!
- Contracten met iedere verzekeraar!

Telefoonnummer Huidgericht: 
073-7113193

Patient aan het woord: 'Tegenwoordig kom ik nog één keer per week voor manuele lymfedrainage. Dat is heel prettig. In mijn ogen is het einde voor mij nog niet inzicht, maar het is beslist geen straf om naar Huidgericht toe te gaan. Het contact is dan ook prima, zeer vriendelijk, begripvol en ontspannen, ze nemen echt de tijd hiervoor.'