Couperose / Rosacea

Wat is coupersose? En wat is rosacea?

Couperose bestaat uit rode gesprongen bloedvaatjes die vaak op de wangen en neus te zien zijn. Het is een onschuldig verschijnsel maar kan vaak als cosmetisch storend ervaren worden. Het is iets wat vaak op latere leeftijd ontwikkeld. Als we ouder worden vermindert namelijk de kwaliteit van onze vaten. Wat veroorzaakt couperose nog meer?

·       Erfelijkheid: Couperose komt vaker voor binnen de familie
·       Overmatige zonblootstelling (in de jongere jaren)
·       Huidtype: Mensen met een licht huidtype hebben meer kans op het krijgen van deze vaatjes
·       Alcoholgebruik
·       Langdurig gebruik van hormoonzalven


Rosacea
is een andere veelvoorkomende huidaandoening. Hierbij gaat het om felrode verkleuringen van met name de wangen en de neus. Er kunnen ook puistjes bij de gesprongen bloedvaatjes (couperose) voorkomen. De precieze oorzaak van rosacea is niet bekend. De huid zou van nature meer doorbloed zijn of een mijt op de huid (Demodex mijt) zou een veroorzaker zijn. Er zijn wel een aantal triggers die rosacea doen verergeren:


·       Erg warme of sterk gekruide voedingsmiddelen
·       Alcoholgebruik
·       (vaatverwijdende) medicatie: zoals hormoonzalven
·       Temperatuurschommelingen: hele lage temperaturen of juist hele hoge temperaturen met veel zonlicht. De overgang van koud naar warm (of andersom) kan rosacea ook triggeren
·       Overgevoeligheid voor bepaalde cosmeticaproducten (met veel parfum of alcohol)
·       Stress en hormonen
 

Hoe kan Huidgericht deze roodheid behandelen?


Bij Huidgericht wordt er gebruik gemaakt van de vaatlaser. De roodheid die komt en gaat (blozen effect) kan helaas niet behandeld worden. Maar de zichtbare vaatjes daarentegen wel. Deze worden met de laser één voor één aangepakt. De eiwitten in het bloed worden verwarmd door de laserstraal en gaan stollen. Na de behandeling kunnen de bloedvaatjes wat donkerder ogen, maar dat is tijdelijk. Na een aantal dagen gaat het lichaam deze gestolde eiwitten zelf afbreken en zullen de vaatjes verminderen of geheel verdwijnen. 

 

Hoe vaak moet er behandeld worden?

Vaak is er na één keer behandelen al een duidelijk verschil te zien. Om het gewenste effect te behalen is het soms nodig om nog een tweede of derde keer te behandelen. Door bovenstaande triggers kunnen er wel nieuwe vaatjes ontstaan. Daarom is een jaarlijkse onderhoudsbehandeling in sommige gevallen aan te raden.

 

Wat kun je thuis doen?

Bij couperose en rosacea is het ook belangrijk om naast het ontwijken van triggers, te kijken naar je thuisproducten. Er bestaan namelijk producten die de roodheid wat kunnen doen verminderen. Daarnaast is het ook erg belangrijk om het hele jaar door een zonfactor te dragen (minimaal factor 30). Deze beschermt de huid tegen UV-straling wat roodheid en vaatjes kan verergeren. Ook kan camouflagetherapie (het camoufleren van de vaatjes) helpen om overdag de huid rustig te laten ogen.
Benieuwd naar de producten die geschikt zijn voor uw huid? Kom dan lang voor een gratis en vrijblijvend productadvies!
 


Tarieven

      Prijs  
Camouflagetherapie   gratis bij aanschaf producten    Klik hier   
Laseren     Klik hier  
         

 

 

Neem direct en vrijblijvend contact met ons op middels onderstaand contact-formulier. 


This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net) Neem de tekens over.
 * verplichte velden

Waarom naar Huidgericht? 

- Ook in de avonden geopend!
- Professionele zorg!
- Contracten met iedere verzekeraar!

Telefoonnummer Huidgericht: 
073-7113193