Couperose

  • Wat is het?
  • Verschillende soorten
  • Behandelingen

Couperose bestaat uit rode gesprongen bloedvaatjes die vaak op de wangen en neus te zien zijn. Het kan een enkel vaatje zijn, maar ook een samenvloeiend netwerk van verschillende vaatjes bij elkaar. Het is een onschuldig verschijnsel maar kan vaak als cosmetisch storend ervaren worden. Mensen met een licht huidtype hebben meer kans op het krijgen van deze vaatjes (teleangiëctastieën). Vaak ben je niet de enige in je familie want het is erfelijk belast.

Couperose ontstaat vaak op latere leeftijd omdat de kwaliteit van onze vaten dan verminderd waardoor de aders verwijden. Daarnaast wordt de huid gedurende het ouder worden waardoor de adertjes ook meer zichtbaar worden. Een extra trigger voor het ontwikkelen van couperose is een overmatige zonblootstelling (in de jongere jaren)· en langdurig gebruik van hormoonzalven.

Couperose zijn uitgezette en verwijde bloedvaatjes die vaak een klein netwerkje vormen. Heb je slechts een klein rood vlekje? Dan heet dit een spider neavi. Het lijkt op een klein rood spinnetje, een centraal puntje met uitlopende vaatjes, vandaar de naam spider naevus. Ze kunnen op alle leeftijden voorkomen. Spider naevi kunnen ook in combinatie met couperose voorkomen. 

Behandelmogelijkheden bij couperose:

  • Veel gestelde vragen

Het ontwikkelen van couperose is een natuurlijk proces. Gelukkig zijn de teleangiëctastieën (adertjes) goedaardig. Dit betekent dat het niet medisch noodzakelijk is om het te behandelen maar ze zullen niet vanzelf weggaan.

Omdat couperose cosmetische irritatie kunnen veroorzaken zijn de behandelingen gebaseerd op het verminderen van de roodheid en het creëren van een egaler beeld. De aanleg voor het ontwikkelen van couperose kunnen we helaas niet weghalen. De focus ligt daarom op het opruimen van de zichtbare verwijde vaatjes. Doordat de eiwitten in het bloed worden verwarmd en gaan stollen kunnen de behandelde bloedvaatjes na de behandeling tijdelijk wat donkerder ogen. Na een aantal dagen gaat het lichaam deze gestolde eiwitten zelf afbreken en zullen de vaatjes verminderen of geheel verdwijnen. 

Vaak is er na één keer behandelen al een duidelijk verschil te zien. Om het gewenste effect te behalen is het soms nodig om nog een tweede of derde keer te behandelen. Door triggers kunnen er wel nieuwe vaatjes ontstaan. Daarom is een jaarlijkse onderhoudsbehandeling in sommige gevallen aan te raden.

Klik hier voor de volledige prijslijst van behandelingen bij Huidgericht.

Vergoeding:
Huidgericht is aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten (NVH) en voldoet aan de eisen van het Kwaliteitsregister (KP). Soms kunnen behandelingen geheel of gedeeltelijk vergoed worden vanuit jouw zorgverzekering. Dit is echter afhankelijk van het aanvullend verzekeringspakket. De behandelingen vallen onder het kopje huidtherapie / camouflagetherapie. Vraag jouw zorgverzekeraar naar de polisvoorwaarden.

Team Member
IPL (M22)

Huidgericht werkt met de Stellar M22™ IPL. IPL staat voor Intense Pulsed Light. Een IPL werkt met verschillende filters waarmee de nanometers tussen 400nm t/m 1200nm (afhankelijk van gewenste indicatie) worden gekozen. Deze filters zorgen ervoor dat het licht van de IPL de juiste nanometers doorlaat om gewenst doelwit te kunnen bereiken. Hierdoor is de Stellar M22™ IPL inzetbaar voor meerdere indicaties zoals roodheid en pigmentatie.

Meer informatie over IPL behandelingen lees je hier.

Team Member
Vaatlaser - KTP

Ons lichaam bevat duizenden haarvaatjes die ons hele lichaam van voeding voorzien en afvalstoffen afvoeren. Deze vaatjes zijn kwetsbaar en wanneer de vaatwanden verzwakt zijn, kunnen ze zichtbaar worden. Voor het behandelen van deze vaatjes gebruikt Huidgericht de KTP laser (532nm). Bij een behandeling met de KTP-laser dringt het laserlicht door de huid en zoekt de oxyhemoglobine van het bloed op. Hierdoor worden de bloedvaatjes verwarmd, waardoor de vaatwand samentrekt en waardoor vervolgens het lichaam de overblijfselen opruimt. Met een lichtbundel van een paar millimeter kunnen de vaatjes nauwkeurig behandeld worden.

Meer informatie over de KTP vaatlaser lees je hier.

Team Member
Hydrafacial

HydraFacial® is een non-invasieve behandeling die bestaat uit 3 verschillende stappen die noodzakelijk zijn om de huid te gaan verbeteren en gezond te houden. Het is een combinatie van hydradermabrasie, een peeling, uitzuiveren van de poriën en het insluizen van een booster voor de huid. De behandeling voelt aan als een “vochtige stofzuiger” die over de huid gaat. Hydrafacial® is een diepe verzorging, maar toch is er slechts een kleine kans op irritatie, waardoor deze behandeling voor bijna elk huidtype kan!

Meer informatie over de Hydrafacial® behandeling lees je hier. 

Team Member
Medische microneedling

Met medisch microneedling wordt, door middel van hele kleine, steriele naaldjes die vibrerend op de huid terecht komen. Per seconde maakt de Skinpen® per seconde 1600 microkanaatjes in de huid. Tijdens de behandeling wordt het natuurlijke herstelproces diep in de huid geactiveerd waardoor nieuw collageen (type 3) en elastine wordt aangemaakt. De huid wordt hierdoor steviger en voller en de huidteint egaler, frisser en stralender. Medisch microneedling is effectief op celniveau en zorgt daardoor voor een zichtbaarder resultaat. Huidgericht gebruikt voor deze microneedling de Skinpen®.

Meer informatie over microneedling lees je hier.

Vragen voor de huidtherapeut?

Laat een bericht achter en wij nemen zo snel mogelijk contact met jou op.