Littekens

Littekens kunnen ontstaan ten gevolge van een verstoorde wondgenezing door bijvoorbeeld krabben of slechte doorbloeding van het wondgebied. Over het algemeen zijn littekens, die soms jeuken of pijnlijk zijn, nog niet uitgerijpt. Als het litteken nog verheven is, dan kan het nog vlakker en minder opvallend worden. Wanneer het litteken eenmaal geheel uitgerijpt is, zal het niet meer veranderen of vervagen.

Er komen verschillende vormen van littekens voor die alle hun specifieke eigenschappen hebben. Een litteken kan verdikt zijn in combinatie met jeuk of pijn (hypertrofisch) of groter worden dan de oorspronkelijke wond (keloïd). Een litteken kan echter ook rond zijn en lager liggen dan de omringende huid (atrofisch). Deze verschijningsvorm komt vaak voor bij littekens van acne.

Behandeling:
Er bestaan verschillende behandelmogelijkheden voor littekens. Welke behandeling toegepast dient te worden, is afhankelijk van de rijping en het type litteken. Huidgericht kent naast lymfetape, endermologie en/of siliconenpleisters de volgende behandelopties:

Manuele littekentherapie

Microneedling

                    Peeling

Microdermabrasie


Deze behandelingen zijn erop gericht zowel het uiterlijk van het litteken te verbeteren alsook de klachten zoals pijn, roodheid en jeuk te verminderen. Om een optimaal effect te bereiken, dienen de meeste behandelingen meerdere malen bij voorkeur in kuurvorm uitgevoerd te worden. 

Neem direct en vrijblijvend contact met ons op middels onderstaand contact-formulier


This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net) Neem de tekens over.
 * verplichte velden

Waarom naar Huidgericht? 

- Ook in de avonden geopend!
- Professionele zorg!
- Contracten met iedere verzekeraar!

Telefoonnummer Huidgericht
073-7113193