Acne-littekens

Acne-littekens zijn restverschijnselen van acne. Het ontstaat na een beschadiging van de huid. In dit geval kan er een beschadiging ontstaan door het pulken aan acne of door een heftige ontstekingsreactie in de huid (ten gevolge van acne).

Littekens ten gevolge van acne kunnen zich op meerdere manier uiten. De littekens kunnen een cosmetisch beeld geven van putjes in de huid (weefselverlies) of juist hobbels (‘wild-vlees’). In het begin heeft het litteken een rode gloed. Nadat de ontsteking is verdwenen blijven er nog een aantal maanden rode vlekjes zichtbaar. Wanneer deze vlekken geen verhoging of verlaging geven van het huidoppervlak is er een grote kans dat de plekken na een aantal maanden vanzelf vervagen.
Komt een ontsteking echter in contact met zonlicht, dan bestaat de kans dat er een donkere verkleuring ontstaat. Deze kans is vergroot bij mensen met veel pigment in de huid.

Behandeling:
Specifiek voor de behandeling van acne littekens zijn er twee opties:

Peeling

Microdermabrasie

Microneedling


Voor het beste resultaat kunnen beide behandelingen ondersteund worden met een serum. Om een optimaal effect te bereiken, dienen de meeste behandelingen meerdere malen bij voorkeur in kuurvorm uitgevoerd te worden.

Neem direct en vrijblijvend contact met ons op middels onderstaand contact-formulier


This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net) Neem de tekens over.
 * verplichte velden

Waarom naar Huidgericht? 

- Ook in de avonden geopend!
- Gratis intake!
- Professionele zorg!
- Contracten met iedere verzekeraar!

Telefoonnummer Huidgericht
073-7113193

TIP: Wees voorzichtig met zelf 'knijpen'. Wanneer dit onjuist gebeurt, kunnen er littekens ontstaan.