• Wat is het?
  • Verschillede soorten
  • Behandelingen

Acne is een van de meest voorkomende aandoeningen. Tussen de twaalf en vierentwintig jaar heeft 85% van de jeugd last van (jeugd)puistjes. Het komt het meeste voor op het gezicht maar ook kan het zich laten zien op schouders, rug en borst. Acne is niet alleen een cosmetisch probleem maar kan ook erg pijnlijk zijn. 

Bij het ontstaan van acne spelen verschillende factoren een rol. In de meeste gevallen begint acne in de puberteit doordat de huid onder invloed van hormonen verandert. Talgklieren worden groter en gaan meer en dikker talg produceren waardoor poriën (de uitgang van een talgklier) verstopt raken. De bacteriën die zich bevinden in een talgklier kunnen vervolgens een ontsteking veroorzaken; een puist (pustel).

 

Acne kan zich op verschillende wijzen uiten. De huid kan vettig, glimmend of juist schilferig zijn. Vaak gaat acne gepaard met witte of zwarte mee-eters (comedonen), rode pukkels (papels), puisten (pustels), grove poriën en/of pijnlijke ontstekingen. Tevens kunnen er littekens ontstaan, wanneer acne niet of niet op de juiste wijze wordt behandeld.  

Waarom heb ik wel last van acne en jij niet? De mate waarin de acne toetreedt is afhankelijk van erfelijke, hormonale en externe factoren. Bij externe factoren kun je denken aan een verzorgingsproduct wat juist averechts werkt op de huid of stress. De verschillende oorzaken maakt ook dat er verschillende vormen zijn binnen de acne:

Een acnebehandeling bestaat bijna altijd uit een dieptereiniging welke aangevuld kan worden met:

  • Veel gestelde vragen

Gelukkig is acne een goedaardige aandoening. Dat betekent dat het niet medisch noodzakelijk is om het te behandelen. In de meeste gevallen verdwijnt het na de pubertijd weer, maar soms blijft dit huidprobleem bestaan of ontstaan er plekjes, vlekjes van de rest acne in combinatie met acne-littekens.
Ondanks dat acne niet genezen kan worden kan het wel erg mooi behandeld worden zodat de onzuiverheden afnemen, de huid er weer rustig uitziet en littekens worden voorkomen. Je hoeft dus niet te wachten totdat je uit de pubertijd bent om jouw acne aan te pakken.

Behandelingen tegen acne zijn voornamelijk gebaseerd op het onder controle krijgen van de verstoppingen en het voorkomen van ontstekingen. De focus ligt op het verwijderen van verstoppingen. Dit is de kracht van Huidgericht. Wanneer de actieve acne onder controle is, zijn er ook voldoende mogelijkheden om eventuele plekjes, vlekjes door acne of littekens aan te pakken.

Naast behandelingen adviseren wij thuisproducten. We zijn goed in ons vak maar kunnen het niet alleen onder controle krijgen. Wij hebben jou daarvoor nodig. Vanuit ons producten assortiment adviseren we jou de beste producten voor jouw situatie. Dit is een essentieel onderdeel om de acne te bestrijden. 

De ernst van de aandoening, de klachten, maar ook de leeftijd (puber of jong- volwassen) bepalen welke acne- behandeling het best kan worden toegepast en met welk interval. Een standaardbehandeling voor acne bestaat dan ook niet. Om een optimaal effect te bereiken dienen de meeste behandelingen meerdere malen uitgevoerd te worden. In het begin van een behandeltraject worden behandelingen met een korter interval gepland om de acne onder controle te krijgen. Deze zal later weer worden afgebouwd om het behaalde resultaat te behouden of zelfs worden gestopt wanneer het met de juiste thuisproducten stabiel blijft.

Klik hier voor de volledige prijslijst van behandelingen bij Huidgericht.

Vergoeding:
Huidgericht is aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten (NVH) en voldoet aan de eisen van het Kwaliteitsregister (KP). Soms worden acnebehandelingen geheel of gedeeltelijk vergoed worden vanuit jouw zorgverzekering. Dit is echter afhankelijk van het aanvullend verzekeringspakket. Acne valt onder het kopje huidtherapie / acnetherapie.  / huidbehandelingen. Vraag jouw zorgverzekeraar naar de polisvoorwaarden.

Huid behandelingen

Team Member
Ongewenste haargroei

Voor veel mannen en vrouwen is ongewenste haargroei een groot probleem. Dit kunnen witte, grijze, blonde, rode of zwarte haren zijn. Haren kunnen soms ongewenste aandacht trekken en daarmee gevoelens van schaamte en onzekerheid veroorzaken. Maar niet alleen cosmetisch kan het storend zijn, zeker ook medisch. Denk bijvoorbeeld aan ingegroeide haren en haarcystes (sinus pilonidalis).

Meer informatie over ongewenste haargroei lees je hier.

Team Member
Huidveroudering

Tijdens het ouder worden verandert de structuur van de huid. Hierdoor ontstaat huidverslapping en wordt de huid dunner en kwetsbaarder. Dit verouderingsproces start rond het twintigste levensjaar en wordt zichtbaar tussen de dertig en veertigste jaar. De mate waarin de huidveroudering toetreedt is afhankelijk van erfelijke en externe factoren.

Meer informatie over huidveroudering lees je hier.

Team Member
Microneedling

Met medisch microneedling wordt, door middel van hele kleine, steriele naaldjes die vibrerend op de huid terecht komen. Per seconde maakt de Skinpen® per seconde 1600 microkanaatjes in de huid. Tijdens de behandeling wordt het natuurlijke herstelproces diep in de huid geactiveerd waardoor nieuw collageen (type 3) en elastine wordt aangemaakt. De huid wordt hierdoor steviger en voller en de huidteint egaler, frisser en stralender. Medisch microneedling is effectief op celniveau en zorgt daardoor voor een zichtbaarder resultaat. Huidgericht gebruikt voor deze microneedling de Skinpen®.

Meer informatie over medische microneedling lees je hier.

Team Member
Couperose

Couperose bestaat uit rode gesprongen bloedvaatjes die vaak op de wangen en neus te zien zijn. Het kan een enkel vaatje zijn, maar ook een samenvloeiend netwerk van verschillende vaatjes bij elkaar. Het is een onschuldig verschijnsel maar kan vaak als cosmetisch storend ervaren worden. Mensen met een licht huidtype hebben meer kans op het krijgen van deze vaatjes (teleangiëctastieën). Vaak ben je niet de enige in je familie want het is erfelijk belast.

Meer informatie over couperose lees je hier.

Boek jouw afspraak online

Vragen voor de huidtherapeut?

Laat een bericht achter en wij nemen zo snel mogelijk contact met jou op.