Therapeutische Kousen

Therapeutisch Elastische Kousen (TEK) worden in de volksmond ook wel ‘steunkousen’  of ‘compressiekousen’ genoemd. Steunkousen worden voorgeschreven bij problemen met het vaat- en/of lymfesysteem. 

Wanneer de circulatie wordt belemmert, ontstaan er beenklachten en aandoeningen zoals een moe en zwaar gevoel in  de benen, (on)zichtbare  varices (spataderen), rusteloze benen en oedeem (vochtophoping).
Steunkousen zijn niet alleen voor 'oudere mensen' en zien er tegenwoordig ook mooi uit. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren (waaronder grijs, zwart, blauw en beige), met open en gesloten teen en soms is het uiterlijk niet meer te onderscheiden van een gewone sok!

           “Nu zijn het voor mij geen steunkousen meer, ik ervaar ze als gewone kousen. Ze zitten fijn en zijn niet te onderscheiden van gewone kousen ”. 
Bekijk de ervaring (omtrent steunkousen van Huidgericht) van een 59-jarige man door hier te klikken

Wanneer de circulatie wordt belemmert, ontstaan er klachten en aandoeningen zoals een moe en zwaar gevoel, (on)zichtbare  varices (spataderen), vochtophoping en/of een rusteloos gevoel. Het komt voornamelijk voor in benen en armen. 

 

Steunkousen, voor welke huidaandoenigen?

Steunkousen zijn niet alleen voor 'oudere mensen' en zien er tegenwoordig ook mooi uit. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren (waaronder grijs, zwart, blauw en beige), met open en gesloten teen en soms is het uiterlijk niet meer te onderscheiden van een gewone sok! Hieronder staan de meest voorkomende problemen waarbij steunkousen worden aangemeten:

  - Chronische Veneuze Insufficiëntie (CVI)
  - Spataderen (varices)
  - Preventief bij aanleg spataderen
  - Zwangerschap
  - Trombose
  - Primair / secundair lymfoedeem
  - Lipoedeem

 

Ziektekostenverzekeraar

Steunkousen vallen onder het kopje 'hulpmiddelen'. Hierdoor heeft iedereen met een indicatie recht op 2 paar/stuks therapeutische elastische kousen die worden verzekerd uit de basisverzekering (2paar/stuks per 12 maanden).

 

Neem direct en vrijblijvend contact met ons op middels onderstaand contact-formulier


This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net) Neem de tekens over.
 * verplichte velden

Waarom naar Huidgericht? 

- Ook in de avonden geopend!
- Gratis intake!
- Professionele zorg!
- Contracten met iedere verzekeraar!

Telefoonnummer Huidgericht
 073 - 7113193

Patient aan het woord: ' Als ik mijn steunkousen niet draag, mis ik de ondersteuning. Ik adviseer Huidgericht aan iedereen die last heeft van vocht. Het lijkt een grote stap, maar het vermindert echt de klachten.'