BACK
jan 13, 2023 |
huidgericht

Huidtherapeut Suzan blijft bij Huidgericht!

Mijn naam is Suzan, ik ben 29 jaar en ben blij dat ik als huidtherapeut mijn plekje heb gevonden bij Huidgericht. Sinds een jaar ben ik woonachtig in het mooie Maren-Kessel, waar ik samen met mijn vriend en schoonvader in een boerderij woon. Een plek waar wij dagelijks genieten van de rust en natuur om ons heen. Ik zal op voornamelijk werkzaam zijn op de locatie in Heesch en soms ook in ’s-Hertogenbosch. 

Klik op de foto voor meer informatie of scroll naar beneden als je al in het bericht zit.

Waarom Huidtherapie?

Al sinds jongs af aan heb ik een enorme passie voor de huid. Dit is vooral ontstaan doordat ik zelf last had van acne, waardoor ik mij ben gaan verdiepen in de complexiteit van de huid. Zo ben ik zelf dan ook voor het eerst in aanraking gekomen met een huidtherapeut. Het sprak mij enorm aan dat er bij huidtherapie verder gekeken werd dan enkel de diagnose. Er wordt actief gekeken naar het probleem en daarbij de juiste behandeling. Zo kreeg ik dan ook mijn eigen acne onder controle en heb ik er vandaag de dag niet tot nauwelijks last van! 

Ondanks de enorme interesse in het vak, heb ik niet gelijk voor deze richting gekozen als professie. Zo heb ik er namelijk eerst voor gekozen om de financiële wereld te betreden. Ik koos voor de opleiding Accountancy aan Avans Hogeschool te Breda en studeerde in 2016 af. Ik heb na het afstuderen onder andere gewerkt als accountant en als controller. Toch kwam ik er al snel achter dat dit wereldje totaal niet bij mij past en zo bleef de studie huidtherapie na het afstuderen altijd lonken. In 2019 heb ik de knoop doorgehakt en het roer drastisch omgegooid door toch opnieuw te gaan studeren. Geen makkelijke keuze, maar wel een keuze waar ik nog steeds achter sta en waar ik ontzettend blij mee ben! Door te kiezen voor mijn passie en hetgeen te doen waar ik gelukkig van word, zit ik veel beter in mijn vel en heb ik veel meer energie.


Waarom Huidgericht?

Het bereiken van huidverbetering en het écht helpen van mensen betreft mijn affiniteit binnen de huidtherapie. Ik kan eindeloos bezig zijn met het zoeken naar goede producten, het bestuderen van ingrediëntenlijsten en het opstellen van een productplan. Ook de medische kant van Huidtherapie heeft mij altijd enorm aangesproken, waar ik dan ook graag meer ervaring in op wilde doen. Vandaar ook dat ik uit ben gekomen bij Huidgericht. Er is hier enorm veel kennis met betrekking tot bijvoorbeeld manuele lymfedrainage, littekenmassage, zwachtelen en acnetherapie. Dat de locatie in Heesch gelokaliseerd is in het gezondheidscentrum sprak mij verder ook enorm aan. Zo blijf je in contact met andere zorgprofessionals en kan je veel van elkaar leren. 

Wellicht tot snel, 
Liefs Suzan