BACK
jul 24, 2022 |
huidgericht

Zonschade in de huid

Huid die schade heeft opgelopen door overmatige blootstelling aan zonlicht kan donkere vlekjes krijgen, ook wel hyperpigmentatie. Intense Pulsed Light (IPL) behandelingen zijn ideaal om dit type schade door de zon aan te pakken. Dus als je dacht dat de enige manier om je door de zon beschadigde huid te behandelen was met invasieve lasers of plastische chirurgie, lees dan even verder.

Hoe werkt IPL bij zonschade?
Wanneer IPL wordt gebruikt om donkere huidcellen (hyperpigmentatie) aan te pakken, wordt de melanine die de donkere vlekjes veroorzaakt, afgebroken. De kleine pigmentdeeltjes zullen dan ofwel in de volgende week wegschilferen of worden afgevoerd door het lymfestelsel. Om deze redenen is IPL een slimme keuze voor mannen of vrouwen die last hebben van huidbeschadigingen door de zon.

Wat te verwachten van IPL-behandelingen voor schade door de zon?
Afhankelijk van de omvang van uw schade door de zon, wordt waarschijnlijk een reeks IPL- behandelingen aanbevolen. Begrijp dat alle donkere vlekken die met IPL worden behandeld, drie tot zeven dagen donkerder zullen worden totdat ze uiteindelijk een korst krijgen en wegschilferen. Dit korstvormingseffect kan tot 10 dagen aanhouden. Als deze donkere vlekken eenmaal zijn verdwenen, komen deze niet meer terug, tenzij uw huid verdere schade door de zon oploopt. Daarom is het essentieel om uw resultaten te beschermen door altijd een anti-oxidant en hoogwaardige zonnebrandcrème te dragen na het ontvangen van IPL- behandelingen voor schade door de zon.

Beste tijd van het jaar om schade door de zon te behandelen
Elke tijd van het jaar is een goed moment om te investeren in de gezondheid van uw huid. Omdat IPL-behandelingen de huid gevoelig kunnen maken voor zonlicht terwijl de huid geneest, worden IPL-behandelingen bij Huidgericht tijdens de herfst- en wintermaanden uitgevoerd.

 

Advies thuisproducten van Skinceuticals bij hyperpigmentatie
Cleanser: Simply clean
Simply Clean is een krachtige make-upverwijderende reiniging geformuleerd met een combinatie van 6% aan sulfonzuur (HEPES), glycerine, kamille en aloe-extracten, sinaasappelolie en citroenzuur voor een milde exfoliatie van de oneffen en ruwe huid. Deze uniek gelreiniging verwijdert effectief waterproof make-up en overtollig talg en geeft de huid een fris en schoon gevoel. Deze reiniging is mild en hierdoor perfect als voorbereiding op een IPL behandel kuur.

Gebruik: Masseer tweemaal daags zachtjes een kleine hoeveelheid over een nat gezicht en hals. Goed afspoelen met water.


Toner: Equalizing Toner
Deze toner is een gerichte exfoliërende toner die helpt de huid te verfrissen en te herstellen, terwijl overtollig residu wordt verwijderd. Deze pH-balancerende toner combineert hydroxyzuren om dode huidcellen zachtjes te exfoliëren, met botanische extracten van toverhazelaar, rozemarijn, aloë en kamille om de huid te verzachten, te kalmeren en te tonen.

Gebruik: Tweedagelijks na het gebruik van een reiniging: breng een kleine hoeveelheid aan op een watje en strijk deze over het gezicht, de hals en borst.


MUST HAVE: Anti-oxidant: Phloretin-CF
Dit vitamine C antioxidant serum (10%) biedt geavanceerde bescherming tegen atmosferische invloeden om de huid te beveiligen tegen de reactieve moleculen (inclusief vrije radicalen) waarvan bekend is dat ze cellulaire schade veroorzaken. Naast zijn superieure antioxiderende eigenschappen, corrigeert het aantoonbaar bestaande schade van binnenuit.

Gebruik: ’s Morgens na de reiniging 4 à 5 druppels aanbrengen op een droog gezicht, hals en borst.


MUST HAVE Discoloration defense serum
Dagelijks corrigerend serum tegen pigmentatie, richt zich op het verminderen van de zichtbaarheid van pigmentatie en het voorkomen van nieuwe pigmentatie. Voor een heldere, egaler uitziende huid.

Gebruik: ’s Morgens na de reiniging en anti-oxidant 4 à 5 druppels aanbrengen op een droog gezicht, hals en borst.


Creme: Advanced pigment corrector
Advanced Pigment Corrector is getest op alle huidskleuren om hardnekkige huidverkleuring en een oneffen teint minder zichtbaar te maken, doordat het de gloed van de huid versterkt. Huidverkleuring wordt vaak veroorzaakt door geaccumuleerde blootstelling aan de zon, hormonale veranderingen en het natuurlijke verouderingsproces. Advanced Pigment Corrector maakt gebruik van een complete, meervoudige technologie die exfolieert om verkleuring minder duidelijk zichtbaar te maken.

Gebruik: Een- of tweemaal daags 1 à 2 pompjes aanbrengen op een droog gezicht en op andere verkleurde huidzones.

Breng Advanced Pigment Corrector bij gebruik ’s morgens aan na een antioxidantserum en vóór een zonnebrandcrème. Voor het beste resultaat moet blootstelling aan de zon beperkt worden gedurende het gebruik van dit product.


MUST HAVE Advanced brightening UV Defense Sunscreen SPF 50
Een lichtgewicht formule waarin breedspectrum UV-bescherming wordt gecombineerd met een krachtige mix van pigmentatie corrigerende ingrediënten voor een heldere, meer effen teint. 1% tranexaminezuur en 2% niacinamide ondersteunen het verminderen van huidige pigmentatie terwijl de breedspectrum UV-filters zorgen voor het tegengaan van toekomstige schade. Geformuleerd met mica, zorgt deze dagelijkse zonbescherming voor een direct verhelderde teint.

Gebruik: Breng de zonbescherming aan vlak voor blootstelling aan de zon. Breng regelmatig en rijkelijk aan om effectieve bescherming te waarborgen, speciaal na zwemmen, transpireren of afdrogen.