BACK
okt 25, 2021 |
huidgericht

Acne wat moet je ermee?

Een hele goede vraag, want acne is lastig. Naast dat wij adviseren jouw huid regelmatig te laten ‘schoonmaken’ in onze praktijk, hoe vaak hangt af van de ernst van de acne, adviseren wij thuisproducten. We zijn goed in ons vak maar kunnen het niet alleen onder controle krijgen. Wij hebben jou daarvoor nodig. Vanuit ons producten assortiment adviseren we jou de beste producten voor jouw situatie. Een essentieel onderdeel om de acne te bestrijden. 

Klik op de foto voor meer informatie of scroll naar beneden als je al in het bericht zit.

Enkele suggesties van onze productlijn van Medik8.

  • Clarifying Foam: Het manusje van alles. Een goede start van jouw skincare routine. Terwijl de schuimende cleanser make-up en onzuiverheden verwijdert, vernieuwen de actieve ingrediënten de huid voor een stralende teint. AHA's en BHA's werken in synergie met de huid om een duidelijke en geperfectioneerde huid te bevorderen die aanzienlijk minder vatbaar is voor puistjes. AHA's, zoals L-amandelzuur, werken in de bovenste lagen van de huid, waardoor dode huidcellen worden verwijderd. BHA's, zoals salicylzuur, dringen dieper in de poriën binnen en helpen blokkades op te lossen die vaak tot de vorming van acne kunnen leiden. Opmerkelijk is dat L-amandelzuur olie- en wateroplosbaar is en zowel AHA- als BHA-eigenschappen heeft om de exfoliërende kracht van Clarifying Foam te versterken. Ondertussen werkt verzachtend niacinamide als een ontstekingsremmer om rode en zere plekjes te verminderen, en tea tree olie werkt als een antimicrobieel middel om acne-veroorzakende bacteriën te helpen verminderen.
  • Balance Moisturize: Onze absolute bestseller! Bevat een optimale combinatie van actieve ingrediënten om continu te hydrateren en heeft anti-inflammatoire eigenschappen, terwijl de talgproductie wordt gecontroleerd.
  • Blemish SOS: Eerste hulp bij een puist! Dode huidcellen vermengen zich met talg dat door de poriën geproduceerd is en vormt een puist. Blemish SOS gebruikt salicylzuur om porieblokkades te verwijderen. Talgproductie wordt verminderd terwijl het serum eveneens een onstekingsremmende werking heeft.
  • Blemish Controle Pads: Deze pads zijn gedrenkt in 2% krachtig salicylzuur en lossen oneffenheden tot diep in de poriën op. Ze zijn vervaardigd zonder alcohol en beschermen de natuurlijke vochtbalans van de huid om droogheid te voorkomen.
  • Natural Clay Mask: Een kadootje voor jouw huid. Acne ontstaat wanneer een porie verstopt raakt met olie en huidcellen, waardoor de perfecte omgeving ontstaat voor acne-veroorzakende bacteriën. Bentonietklei kan olie en onzuiverheden absorberen om poriën te zuiveren. Bentoniet bezit eveneens antibacteriële eigenschappen. Kaolien is een zeer milde klei die geschikt is voor de gevoelige huid, maar heeft nog steeds een uitzonderlijke absorptievermogen. Tegelijkertijd bieden vitamine E en cranberryfruit extract antioxidante ondersteuning om de frisse en heldere huid te beschermen.

Bovengenoemde is een slechts opsomming van mogelijke thuis interventies bij acne. Afhankelijk van de behoefte van jouw huid gaan we kijken naar wat voor jouw het beste thuis behandelplan is.