BACK
apr 8, 2021 |
huidgericht

Bescherm jouw huid optimaal deze lente en zomer!

De lente is weer aangebroken en dat betekent mooier weer en (hopelijk) een lekker zonnetje! Helaas is de zon niet alleen maar fijn, want de zonnestraling is schadelijk voor jouw huid.


Klik op de foto voor meer informatie of scroll naar beneden als je al in het bericht zit.

We onderscheiden 3 soorten ultraviolette straling (UV), namelijk UVA, UVB en UVC. Deze laatste bereikt onze aarde niet en hier hebben wij dus geen last van. UVA en UVB kunnen daarentegen wel schade aanbrengen aan onze huid.

UVA wordt ook wel “aging straling” genoemd en zorgt, zoals het woord al zegt, voor het ontstaan van lijntje, rimpels en verlies van elasticiteit. UVA wordt nauwelijks tegengehouden door de ozonlaag en kan het hele jaar door, zelfs als het een bewolkte dag is, in onze huid binnendringen.

UVB, oftewel “burning straling”, veroorzaakt zonnebrand en huidkanker. Deze straling is sterker tijdens de zomermaanden, komt minder diep in de huid dan UVA-straling, maar is even gevaarlijk voor de gezondheid van onze huid.

Het is dus ontzettend belangrijk om de huid goed te beschermen tegen deze schadelijke straling.


Hoe kan je nou het beste verantwoord zonnen? Hier enkele tips:

-        Breng dagelijks een zonbescherming met SPF van minimaal factor 30 aan. We raden aan om deze zonbescherming iedere 2 uur te smeren en met regelmaat opnieuw aan te brengen na zweten of zwemmen.

-        De zon is in Nederland het meest krachtig tussen 12.00 uur en 15.00 uur. Het is verstandig om in deze tijd de zon te weren en een plekje in de schaduw op te zoeken.

-        Als je wel in de zon zit is het verstandig om de huid te bedekken, draag bijvoorbeeld een hoedje en zet een zonnebril op.

 

Maar de zon is niet de enige factor die schadelijk is voor onze huid. Door bijvoorbeeld roken, alcohol, luchtvervuiling en stress maakt ons lichaam meer vrije radicalen aan, dit zijn agressieve stoffen die schade kunnen toebrengen aan weefsels en cellen. Deze vrije radicalen zorgen voor een vroegtijdige veroudering van de huid. Help!

Gelukkig is er een product dat onze huid hiertegen kan beschermen: Een antioxidant. Er is namelijk aangetoond dat antioxidanten de weefsels en het DNA in ons lichaam beschermen tegen vrije radicalen. 

Bij Huidgericht werken we met de antioxidanten van SkinCeuticals. Naast bescherming verbeteren deze antioxidant-serums rimpels, fijne lijntjes, hyperpigmentatie en verslapping van de huid. Ook stimuleren ze de productie van collageen.

Onze serums van SkinCeuticals zijn er in 4 varianten:

-        Serum 10: Een antioxidant die perfect is als “instapmodel” en voor de gevoelige huid.

-        Phloretin CF: Richt zich op acne, huidveroudering en hyperpigmentatie. Is geschikt voor een normaal, vet of gemengd huidtype.

-        C E Ferulic: Richt zich op huidveroudering, hyperpigmentatie en dehydratatie. Is geschikt voor een normaal, droog of gevoelig huidtype.

-        Silymarin CF: Voor de acne gevoelige huid en een vet of gemengd huidtype.

Wil je jouw huid optimaal beschermen tegen alle schadelijke straling en stoffen van buitenaf? Combineer dan jouw zonbescherming met een van onze antioxidanten voor extra bescherming!

 

Heb je interesse in een anti-oxidant, een zonnefactor of een vraag? Neem direct en vrijblijvend contact met ons op middels onderstaand contact-formulier.

 


This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net) Neem de tekens over.
* verplichte velden