BACK
nov 14, 2020 |
huidgericht

Amber: "Dit zijn redenen waarom Huidgericht mij direct aansprak"

Meet Amber van Erp, ons nieuwe pareltje! Amber is als huidtherapie stagiaire 10 weken te vinden in onze praktijken in Heesch en af en toe een dagje in ‘s-Hertogenbosch. Ze heeft al een paar daagjes meegelopen dus wellicht heb je al kennis met haar gemaakt.   

Huidtherapie is een 4 jarige (para)medische HBO-opleiding. Als huidtherapeut leer je huidproblemen te signaleren, onderzoeken en te behandelen. Zichtbare huidverbetering en klachten vermindering is het doel. Een schoonheidsspecialist daarentegen is over het algemeen meer gericht op verzorging en ontspanning. Ook lekker maar soms niet voldoende effectief voor het gewenste resultaat.

Klik op de foto voor meer informatie of scroll naar beneden als je al in het bericht zit.

Het is onze passie om jouw huid te behandelen/verbeteren en om je in dit proces te begeleiden. Veel mensen hebben een huidaandoening en aangezien de huid ons grootste orgaan is én ons beschermlaagje, kan dit veel invloed hebben op je dagelijkse leven. Denk hierbij bijvoorbeeld aan acne(littekens), ongewenste haargroei, couperose, pigmentvlekjes of oedeem.


Stage bij Huidgericht

Huidgericht heeft inmiddels een grote trukendoos met verschillende producten, apparatuur, kennis en ervaring waardoor we een behandeltraject geheel ‘custom-made’ kunnen maken. Wij zijn erg enthousiast over Amber en willen haar graag begeleiden tijdens haar laatste stage. Zo kan ze zichzelf verder ontwikkelen tot een fijne huidtherapeut en wij leren natuurlijk ook weer bij van Amber. Let’s go!
 
“ Mijn naam is Amber van Erp en ik loop tien weken stage bij Huidgericht! Op dit moment zit ik in het vierde en laatste jaar van de HBO-opleiding huidtherapie. Voorheen heb ik al andere stages gelopen en daar ervaring in de huidpraktijk op gedaan. Dit is mijn laatste stageperiode en een voorbereiding op het begin van mijn carrière als huidtherapeut.

Nadat ik klaar was met de HAVO heb ik een éénjarige versnelde opleiding tot schoonheidsspecialiste gevolgd. Ik wist al lange tijd dat ik écht huidtherapeut wilde worden, maar dit was een fijne vooropleiding om basiskennis en ervaring met mensen behandelen op te doen. Na dit jaar mijn diploma behaald te hebben, ben ik gestart met de opleiding huidtherapie op de hogeschool Utrecht. "

 
Waarom is Amber blij met Huidgericht?

" De praktijk van Ilona en Irene ken ik via sociale media en Sanne (de schoonheids-specialiste van Huidgericht).

Huidgericht biedt erg veel verschillende behandelingen aan met diverse mooie apparatuur. Dit zijn redenen waarom Huidgericht mij direct aansprak en daarom ben ik erg blij dat ik hier tien weken mee mag draaien.

Ook de aanvulling van de mooie productlijnen vind ik erg interessant en ik geniet er dan ook van om productadviezen te geven aan mensen. Mijn missie is namelijk voldaan wanneer ik mensen letterlijk én figuurlijk lekkerder in hun vel kan laten zitten! “
 

Huidtherapeut: Beschermde titel

Na het afronden van de studie huidtherapie ben je huidtherapeut en mag je 5 jaar de titel Bachelor of Science (BSc) gebruiken. De opleiding tot huidtherapeut is wettelijk erkend waardoor de titel huidtherapeut beschermd en opgenomen is in de Wet op de Beroepen in de Individuele Gezondheidszorg (Wet BIG, artikel 34). Daarbij geldt voor huidtherapeuten een kwaliteitsregistratie in het Kwaliteitsregister Paramedici. Dat betekent bijvoorbeeld dat een huidtherapeut iedere 5 jaar moet aantonen dat hij/zij voldoende bij- en nascholing heeft gevolgd en overige deskundigheidsbevordering zoals het deelnemen aan intercollegiaal overleg, klantervaringsonderzoek en andere kwaliteitsonderdelen. Erg belangrijk zodat we de veiligheid en kwaliteit van huidtherapeutische zorg kunnen waarborgen.
 
 


Heb je vragen? Neem direct en vrijblijvend contact met ons op middels onderstaand contact-formulier.


This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net) Neem de tekens over.
* verplichte velden