BACK
jun 14, 2020 |
huidgericht

ROL! Met een veilige thuisroller

Naast de microneedling-behandelingen in de praktijk bieden wij ook de materialen aan om op een veilige manier thuis te kunnen needlen. De Microneedle Therapy Systeem (MTS)  thuisrollers zijn dan ook perfect als thuisondersteuning tussen de microneedling-behandelingen in de praktijk door. De huid wordt weerbaarder, dikker en maakt het mogelijk werkstoffen beter op te nemen. De opname van actieve werkstoffen wordt met het gebruik van de MTS thuisrollers vergroot van 7% naar 80%. 

Klik op de foto voor meer informatie of scroll naar beneden als je al in het bericht zit.

Bij de microneedling thuisrollers worden 200 zeer fijne naaldjes van chirurgische kwaliteit gebruikt om de huid licht te beschadigen. De verkregen ‘beschadiging’ draagt bij tot een verhoogde opname van actieve werkstoffen waardoor meer resultaat wordt behaald. Het stimuleert de celdeling en de aanmaak van collageen en elastine waardoor de huid sterker, soepeler, egaler van kleur en dikker wordt.


Voor welke huidproblemen? 

- Anti ageing
- (Acne) littekens
- Pigmentatie 
- Grove poriën en/of grove huidstructuur
- Striae (striemen)
- Afwijking in huidstructuur 

Waarom microneedling thuisrollers?

- Zichtbare en langdurige resultaten door huidconditieverbetering
- Epidermis blijft intact (geen verwijdering van de opperhuid)
- Verhoogde opname actieve werkstoffen
- Als aanvulling op professionele behandelingen 
- Pijnloos 
- Kan toegepast worden op zowel gelaat als lichaam
- Geschikt voor alle huidtypen (behalve eczeem, rosacea en actieve acne)

! Huidgericht levert CE en ISO gecertificeerde thuisrollers met ontsmettingskit zodat je thuis volledig veilig kunt rollen. Andere rollers raden wij af omdat de naaldjes dan los kunnen laten in je huid. 

Verschil microneedling in de praktijk en de thuisrollers

In de praktijk wordt er andere apparatuur gebruikt dan voor thuis beschikbaar is. Dit heeft te maken met de bijkomende risico’s die ontstaan door een langere naaldlengte. De thuisrollers hebben een lengte van 0,3 mm, dit in tegenstelling tot de praktijk waar we tot 2,0mm diepte kunnen werken. Daarnaast werken we in de praktijk met een ‘pen’ waarbij de naaldjes loodrecht de huid in gaan in plaats van een roller. 


____________________________________

STAPPENPLAN voor THUIS

Tijdstip: Voor het slapen gaan, zodat de huid na het needlen kan rusten.
Frequentie: Het is belangrijk om de huid te laten wennen aan het rollen zodat het niet overprikkelt raakt. Daarom adviseren wij aan om de frequentie langzaam op te bouwen volgens onderstaand schema:

   Week 1-2: maximaal 2x per week voor 2 minuten
   Week 3-4: maximaal 3x per week voor 3 minuten
   Week 5-6: maximaal 4x per week voor 4 minuten
   Vanaf week 7: maximaal 5 minuten per dag. Minstens 2x per week. 


Stap 1. Reiniging
Reinig je huid met een product wat bij jouw huid past. Zorg ervoor dat al het vuil en eventuele make-up resten goed verwijderd zijn. 


Stap 2. Hyal serum
Brengt het hydraterende serum Hyal aan op je gezicht. Dit heeft een top hydraterende werking en een positief effect op de vermindering en de zichtbaarheid van droogte lijntjes. Tevens heeft het een stimulerend effect op de fibroblastenactiviteit en collageenaanmaak. 


Stap 3. Rollen
Rollen doe je in kleine stukjes en kleine bewegingen. Bij je gezicht begin je op het voorhoofd, vervolgens ga je door naar je kraaienpootjes, wangen, neus-lip-plooi en eindig je op de kin en eventueel hals. Wees voorzichtig bij de ogen. Trek de huid van de onderoogleden iets naar beneden zodat het ter hoogte van het bot zit en rol dan voorzichtig. 
Maak op iedere plek ongeveer 10x een plusje (beweeg horizontaal en verticaal) en een kruisje (beweeg diagonaal en nogmaals diagonaal). 
Probeer een ontspannen houding aan te nemen en ga te werk met hele lichte druk, gebruik dus geen kracht. In het begin zal het wat gevoelig aanvoelen maar daar raak je aan gewend. Het mag niet pijnlijk zijn. 

Let op: Heb je een puistje? Rol hier dan ruim omheen en nooit overheen. 


Stap 4. Actieve ingrediënten
De microkanaaltjes die zijn ontstaan door het rollen zorgen voor een verhoogde opname van actieve werkstoffen. Dus het is de hoogste tijd om deze actieve ingrediënten aan te brengen! Welke dat zijn, ligt aan het doel wat je wilt bereiken. Vraag hiervoor advies bij de huidtherapeut. Het hyal-serum kun je ook gebruiken voor extra hydratatie.   

Stap 5. Verzorging
Sluit vervolgens af met een oogverzorging en maak jezelf klaar voor een heerlijke nachtrust. 


Roller onderhoud! 
Met de meegeleverde desinfectiekit desinfecteer je de roller. Volg de aanwijzingen op de verpakking. Gebruik altijd de speciale desinfectievloeistof die meegeleverd wordt met de roller! Het gebruik van andere vloeistoffen kan effect hebben op de lijm die de naalden vasthoudt. 

 

Heb je interesse in een veilige thuisroller met de geschikte producten voor jouw huid? Neem direct en vrijblijvend contact met ons op middels onderstaand contact-formulier.

 


This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net) Neem de tekens over.
* verplichte velden