BACK
mei 23, 2019 |
Blogs door Huidtherapeuten Ilona & Irene,  |
huidgericht

Verwijderen van rode vaatjes in het gezicht

Veel mensen hebben last van opvallende adertjes in het gezicht. Dat is op zich vrij onschuldig, maar mooi… Dat is vaak het niet. Wil je er iets aan laten doen? Dat kan, maar wacht niet te lang want het zomerseizoen staat al voor de deur!

Klik op de foto voor meer informatie of scroll naar beneden als u al in het bericht zit.

Er bestaan verschillende huidaandoeningen met kleurafwijkingen. Een toename van het aantal kleine bloedvaatjes op de wangen noemt men couperose. Wordt de roodheid echter veroorzaakt door vaatverwijding spreekt men van rosacea. Een kleurverschil kan ook ontstaan door pigmentvlekjes, ook wel hyperpigmentatie genoemd. Dit komt steeds vaker voor, te denken aan zonnevlekjes of een zwangerschapsmasker (melasma).  Deze onschuldige afwijkingen kunnen gelukkig gemakkelijk aangepakt worden met lasertherapie.

Hoe werkt de behandeling?
Vaatjes of pigmentvlekjes in het gezicht zijn gemakkelijk te behandelen met een kleine ingreep. Huidgericht behandeld dit met de vaat- en pigmentlaser. Tijdens de behandeling voel je een kort prikje of tikje tegen de huid. Direct na de behandeling kan er sprake zijn van een lichte zwelling en roodheid, maar dit trekt binnen 1 dag weg. Nadien zullen er op het behandelde gebied korstjes ontstaan. Wanneer de korstjes zijn genezen, is na 1 behandeling al een mooi resultaat zichtbaar. Vaak is 1 behandeling ook al voldoende, een enkele keer is herhaling noodzakelijk. Erg belangrijk is de juiste nazorg. Het zou namelijk zonde zijn als pigment of vaatjes terug komen. De huidtherapeuten kunnen u daar ook een product advies geven, afhankelijk van uw behandelde gebied.

Dit kun je ook laten behandelen:

Met deze laserbehandeling kom je niet alleen af van rode wangen of pigmentvlekjes, ook gesprongen vaatjes op de neus kunnen behandeld worden, rode puntjes (kersenangioompjes) en steelwratjes.

Wil je graag advies of een behandeling? Neem contact met ons op voor een gratis intake. 

Benieuwd wat een huid- en oedeemtherapeut voor je kan betekenen? Neem direct en vrijblijvend contact met ons op middels onderstaand contact-formulier.


This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net) Neem de tekens over.
* verplichte velden