BACK
apr 11, 2019 |
Blogs door Huidtherapeuten Ilona & Irene,  |
huidgericht

Definitieve ontharing middels IPL of laser?

Al enkele jaren zijn wij specialist in het definitief verwijderen van ongewenste haargroei in het gezicht of op het lichaam. Huidgericht werkt met de enige ontharingslaser die volgens de wetenschap de term ‘permanente haarverwijdering’ mag gebruiken: LightSheer Diode Laser. De. Een bekend, goedkoper, alternatief is Intense Pulsed Light (IPL). Maar wat is het verschil eigenlijk?

Klik op de foto voor meer informatie of scroll naar beneden als u al in het bericht zit.

De werking van laser en IPL ontharing is hetzelfde. Bij beide wordt de haar beschadigd middels licht. Het pigment in een haar wordt verwarmd waardoor het haarzakje beschadigd. Waar zit het verschil dan in?

Het verschil zit in het type licht. De laser werkt met één krachtige energiestraal van één golflengte en kleur. Deze lichtbundel wordt op de huid afgegeven, waarbij de huid onbeschadigd blijft. Het is belangrijk om voorafgaand aan de behandeling te scheren zodat de warmte in het haarzakje terecht komt en niet op de huidoppervlakte blijft. Epileren mag niet, want dan wordt de haar verwijderd en dus ook het pigment.

Bij laseren gaat er nauwelijks licht verloren (smal spectrum). Wanneer we de haar een waarde geven, bijvoorbeeld 10, gaat deze lichtstraal rechtstreeks op de 10 af. IPL werkt met meerdere golflengtes (breed spectrum). Wanneer we, zoals in eerder genoemd voorbeeld, de haar een waarde van 10 geven, behandelt de IPL bijvoorbeeld tussen de 8 en de 12. Hierdoor gaat er licht verloren en werkt een IPL minder effectief.

Daarnaast heeft een laser een hoger vermogen waardoor je dieper kunt behandelen. De laser komt hiermee bij haarzakjes waar de IPL afhaakt. Door de kracht van de laser is er eerder resultaat dan bij een IPL behandeling én blijft het behaalde eindresultaat langer behouden.

Vergoeding:
Laseren in het gelaat wordt vaak geheel of gedeeltelijk vergoedt, afhankelijk van het verzekeringspakket.

Stugge witte haren? Door het gebrek aan pigment (kleur) kunnen deze niet middels laser/IPL definitief aangepakt worden maar wel middels elektrische epilatie.  

Wil je graag advies of een behandeling? Neem contact met ons op voor een gratis intake middels onderstaand contact-formulier.


This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net) Neem de tekens over.
* verplichte velden