BACK
dec 22, 2018 |
Blogs door Huidtherapeuten Ilona & Irene,  |
huidgericht

Overzicht vergoedingen huid- en oedeemtherapie in 2019

Tot en met 31 december 2018 heeft iedereen nog de mogelijkheid om van zorgpolis te veranderen. Wat kun je eigenlijk met een zorgverzekering op het gebied van huidtherapeutische behandelingen? Afhankelijk van je polis worden er behandelingen vergoed die Huidgericht uitvoert. Hieronder concreet alles op een rijtje, waardoor je keuze voor een verzekeraar en polis wellicht makkelijker wordt. 

Klik op de foto voor meer informatie omtrent de vergoedingen. Of scroll naar beneden als u al in het bericht zit. 

Vergoeding huidtherapie 2019
Huidtherapeuten kunnen veel huidproblemen behandelen waarbij de kosten van de behandeling geheel of gedeeltelijk vergoed worden door de zorgverzekeraar.
Iedere zorgverzekeraar heeft zijn eigen regels met vaak een maximaal jaar-bedrag wat vergoed wordt. Let op: vaak wordt er een vast (jaar)bedrag toegekend wat je kunt gebruiken voor een bepaalde behandeling, maar soms wordt er een bedrag toegekent voor meerdere behandelingen samen zoals acnetherapie, laserontharing, elektrische epilatie en camouflagetherapie. Wanneer je onder behandeling bent voor meerdere therapieën, houdt hier dan rekening mee. Het kan dus zijn dat het één bedrag is wat ieder naar eigen wens kan verdelen.

Welke behandelingen worden vergoed?
De zorgverzekeraar heeft de behandelmogelijkheden voor huidbehandelingen in drie groepen gesplitst: acne, ontharen en camouflage. Hieronder wordt per vergoeding uitgelegd wat de mogelijkheden zijn.

ACNE
Acnetherapie is een therapie die is ontwikkeld om vormen van acne in het gezicht of in de hals te bestrijden. De huidtherapeut reinigt de huid grondig en verwijdert onzuiverheden (diepte reiniging). De behandeling heeft als doel om de acne te verminderen en de huid weer te herstellen. Daarnaast wordt op deze manier geprobeerd om nieuwe littekentjes te voorkomen en om littekens en wondjes die zijn ontstaan door acne beter te laten genezen.
Voor de verschillende vormen van acne kunnen uiteenlopende therapieën afzonderlijk of gecombineerd ingezet worden. Met een dieptereiniging kan de actieve acne aangepakt worden. En rest-acne en acnelittekens kunnen worden behandeld met verschillende peelings, microneedling en/of microdermabrasie.

Vergoeding acne:
Acnetherapie is niet opgenomen in de basisverzekering, maar wordt bij een aantal zorgverzekeraars wel via een aanvullende verzekering vergoed. Hierdoor gaat er er niets van je eigen risico af wanneer je een acnebehandeling declareert. Wil jij een behandeling ondergaan voor acne? Dan kun je een aanvullende verzekering voor huidtherapie afsluiten.
Deze vergoeding geldt alleen wanneer je naar een gecontracteerde zorginstelling gaat. Als je naar een niet-gecontracteerde huidtherapeut gaat, kan het zijn dat de vergoeding lager is. Goed nieuws: Huidgericht heeft ook in 2019 met alle verzekeraars weer contracten afgesloten voor acnetherapie!

Klik hier (en scroll naar beneden) voor een overzicht van acnevergoedingen. Je kunt per zorgverzekeraar de vergoeding acnetherapie bekijken, maar ook sorteren op prijs.

ONTHAREN (definitief)
Ongewenste haargroei kan door huidtherapeuten permanent verwijderd worden middels laserapparatuur. Laserepilatie kan je helpen bij ongewenste haargroei. Het is een methode waarbij meerdere haarzakjes tegelijkertijd door middel van een puls van de laser worden verwijderd. Wanneer de haren nog pigment bevatten (donkere beharing), is lasertherapie zeer geschikt. Huidgericht werkt met de Gouden Standaard op het gebied van defintief ontharen: Lightsheer Diode laser. Wanneer de haren grijs, blond of rossig zijn biedt Huidgericht ontharing middels elektrische epilatie aan. Dit valt onder hetzelfde vergoedingspotje.

Vergoeding ontharen (definitief):
Een aantal zorgverzekeraars vergoedt deze vorm van epilatie vanuit een aanvullende zorgverzekering. Laserepilatie wordt dus niet vergoed door de basisverzekering. Hierdoor gaat er er niets van je eigen risico af wanneer je een laserbehandeling declareert. Wil jij een behandeling ondergaan voor ongeweste haargroei in het gezicht? Dan kun je een aanvullende verzekering voor huidtherapie afsluiten. Let op: De vergoedingen gelden meestal per kalenderjaar. Echter kan het ook zijn dat de verzekeraar een bedrag aanbiedt voor de gehele verzekeringsduur.
Deze vergoeding geldt alleen wanneer je naar een gecontracteerde zorginstelling gaat. Als je naar een niet-gecontracteerde huidtherapeut gaat, kan het zijn dat de vergoeding lager is. Goed nieuws: Huidgericht heeft ook in 2019 met alle verzekeraars weer contracten afgesloten voor definitief ontharen!

Klik hier (en scroll naar beneden) voor een overzicht van laservergoedingen. Je kunt per zorgverzekeraar de vergoeding lasertherapie bekijken, maar ook sorteren op prijs.

CAMOUFLAGE
Vitiligo, wijnvlekken, pigmentvlekken, littekens en rosacea zijn huidaandoeningen welke kleurverschillen in de huid veroorzaken. Huidtherapeuten kunnen camouflagetherapie toepassen om de kleurverschillen minder opvallend te laten zijn of zelfs te verbergen. 

Vergoeding camouflage:
Een aanvullende verzekering kan een vergoeding geven voor het leren aanbrengen van de camouflage (les) en voor de bijbehorende camouflagemiddelen/producten. Deze behandeling wordt niet vergoed vanuit de basisverzekering. Hierdoor gaat er er niets van je eigen risico af wanneer je een camouflage behandeling declareert.
Deze vergoeding geldt alleen wanneer je naar een gecontracteerde zorginstelling gaat. Als je naar een niet-gecontracteerde huidtherapeut gaat, kan het zijn dat de vergoeding lager is. Goed nieuws: Huidgericht heeft ook in 2019 met alle verzekeraars weer contracten afgesloten voor camouflagetherapie!

Klik hier (en scroll naar beneden) voor een overzicht van camouflage-vergoedingen. Je kunt per zorgverzekeraar de vergoeding camouflagetherapie bekijken, maar ook sorteren op prijs.

Vergoeding oedeemtherapie 2019
Oedeem is een ophoping van vocht. Het komt vaak voor in benen of armen, maar kan ook op andere plekken in het lichaam voorkomen. Een oedeemtherapeut behandelt mensen die last hebben van abnormale ophoping van vocht in het lichaam. Oedeemtherapie is dus gericht is op het afvoeren van vochtophopingen in het lichaam.

De behandeling van oedeem bestaat uit een aantal componenten:
    - Voorlichting en advies m.b.t. leefregels en hygiëne
    - Manuele lymfedrainage
    - Lymfetaping
     - Ademhalingstechnieken
     - Compressie (bijvoorbeeld zwachtelen en aanmeten van steunkousen)
    
Je kunt je voor deze behandeling verzekeren via een aanvullende verzekering. Deze vergoeding geldt alleen wanneer je naar een gecontracteerde zorginstelling gaat. Als je naar een niet-gecontracteerde huidtherapeut gaat, kan het zijn dat de vergoeding lager is. Goed nieuws: Huidgericht heeft ook in 2019 met alle verzekeraars weer contracten afgesloten voor oedeemtherapie!

Is er sprake van een chronische machtiging?
Als er sprake is van een chronische aandoening, heb je mogelijk recht op een vergoeding vanuit de basisverzekering. Je moet hiervoor wel aan bepaalde voorwaarden voldoen.
Als je inderdaad in aanmerking komt voor een vergoeding vanuit de basisverzekering, moet je de eerste 20 behandelingen wel zelf betalen. Je krijgt oedeemthearpie pas vanaf de 21e behandeling vergoed uit de basisverzekering. Met een aanvullende verzekering kun je de eerste 20 behandelingen vergoed krijgen.

Is er geen sprake van een chronische aandoening en ben je ouder dan 18 jaar? Dan krijg je deze behandelingen niet vergoed vanuit de basisverzekering. Je kunt hiervoor dan een aanvullende verzekering afsluiten. Afhankelijk van het pakket dat je kiest, krijg je dan bijvoorbeeld 9 of 12 behandelingen per jaar vergoed.

Klik hier (en scroll naar beneden) voor een overzicht van oedeemvergoedingen. Je kunt per zorgverzekeraar de vergoeding oedeemtherapie bekijken, maar ook sorteren op prijs.

Polisvoorwaarden huidbehandelingen
Niet alleen de tarieven, maar ook de polisvoorwaarden kunnen veranderd zijn in 2019. Het komt voor dat verzekeraars voorafgaand aan een behandeling een verwijzing wensen van een (huis)arts. Ook kan het zijn dat middels een machtigingsformulier toestemming verleend moet worden,.
 
Kwaliteitsregistratie
De huidtherapeuten van Huidgericht:
- Zijn lid van de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten (NVH);
- Staan ingeschreven bij het kwaliteitsregister van paramedici (BIG-registratie);
- Hebben een contract met iedere zorgverzekeraar.
 
Wanneer Huidgericht in bezit is van een verwijzing zullen zij rechtstreeks de behandeling declareren, mits de verzekeraar dit toestaat. Houdt echter wel ten alle tijden je eigen budget in de gaten. Je kunt er ook voor kiezen direct na de behandeling zelf af te rekenen (middels pin) om vervolgens zelf de declaratie in te dienen.
 
 
Heb je vragen over een mogelijke vergoeding?
Neem direct en vrijblijvend contact met ons op middels onderstaand contact-formulier.

This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net) Neem de tekens over.
* verplichte velden