BACK
nov 7, 2018 |
Blogs door Huidtherapeuten Ilona & Irene,  |
huidgericht

Last van een herfst-huid?

De blaadjes vallen, de temperatuur daalt, de wind voelt scherp: de herfst is begonnen. HELP, mijn huid verandert ook! Mijn mooie zon-gebruine kleurtje vervaagt, mijn huid voelt ruwer, is droog en oogt grauwer.

Klik op de foto voor meer informatie en tips of scroll naar beneden als u al in het bericht zit.

Tijdens de zomer maakt de huid meer pigment aan. Hierdoor krijgen we niet alleen een mooi kleurtje, maar wordt ook de bovenste huidlaag dikker om ons te beschermen tegen UV-schade. Handig, maar ook nadelig. In de hersft begint ons mooie bruine kleurtje te vervagen en ontstaat er een doffe huid. Een huid met vlekjes, ruwe plekken en rimpels. Hoe kan dit?
Door de verdikte huidlaag kunnen de onderliggende huidlagen zich minder goed voeden. Hierdoor wordt de conditie van de huid(cellen) slechter. Hoog tijd om deze overbodig geworden huidcellen aan te pakken!

De huid opfrissen
Het najaar is de ideale periode om de huid op te peppen. Even alles goed laten schoonmaken zodat je huid weer kan stralen.  Deze ‘APK’ kunnen we op verschillende manieren toepassen:

•    Microdermabrasie en chemische peeling zijn methodes om de huidstructuur te verbeteren, een ruwe en droge huid te verzachten en oppervlakkige vlekjes te vervagen. Dode en ongezonde huidcellen worden verwijderd zodat de huid gestimuleerd wordt om weer nieuwe, gezonde cellen aan te maken.
•    Microneedling wordt uitgevoerd met een vibrerende pen. Hierbij maken we minuscule gaatjes in de huid. Door de prikkeling in het bindweefsel komen groei- en helende factoren vrij, die zorgen voor aanmaak van collageen en elastine. Het is een effectieve manier om de huid in de diepte te vernieuwen en te verfraaien.

TIP: Buiten wordt het kouder, binnen gaat de verwarming aan, hierdoor wordt de huid droger. Gebruik tijdens je verzorgingsroutine een hydraterend serum of een hydraterende crème.

Wil je graag advies of een behandeling? Neem contact met ons op voor een gratis intake.

Benieuwd wat een huid- en oedeemtherapeut voor je kan betekenen? Neem direct en vrijblijvend contact met ons op middels onderstaand contact-formulier.


This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net) Neem de tekens over.
* verplichte velden