BACK
sep 26, 2018 |
Blogs door Huidtherapeuten Ilona & Irene,  |
huidgericht

Help: Acne weg, maar litteken erbij!

Herkent u nog de huid van acteur Dennis Stewart, ook wel “Crater Face” genoemd? De huid van deze Grease acteur is bezaaid met acne-littekens.
Door acne kunnen er littekens achterblijven. Gelukkig zijn acne littekens goed te behandelen en het beste seizoen hiervoor start nu!

Klik op de foto voor meer informatie en tips of scroll naar beneden als u al in het bericht zit.

Alle vormen van acne kunnen aanleiding geven tot acne-littekens maar met name zien we dit na diepere ontstekingen. Ook onbehandelde acne of niet goed behandelde acne, zoals het zelf uitknijpen van mee-eters, kunnen blijvende littekens geven. Doordat de talgklieren ontstoken raken, kunnen deze schade aanbrengen en kan het reliëf van de huid veranderen met putjes of glooiende littekens.

In de praktijk zien we veel soorten littekens. Diepte, grootte en de kleur verschild. Er zijn meerdere huidtherapieën mogelijk om acne-littekens minder opvallend te maken.
•    Peelings worden al eeuwenlang toegepast. Denk hierbij aan microdermabrasie (mechanische peeling), fruitzuren of chemische zuren (chemische peeling). Alle technieken worden bij Huidgericht toegepast en hebben hetzelfde doel: het verwijderen van dode en ongezonde huidcellen. Zo stimuleren we de huid om nieuwe, gezonde cellen aan te maken en vervagen littekens.
•    Microneedling wordt uitgevoerd met een vibrerende pen. Hierbij maken we minuscule gaatjes in de huid. Door de prikkeling in het bindweefsel komen groei- en helende factoren vrij, die zorgen voor aanmaak van collageen en elastine. Reliëf dat ontstaan is door acne-littekens zal geleidelijk minder worden.
Bovengenoemde behandelingen kunnen ook worden ingezet als anti-ageing behandeling omdat celdeling gestimuleerd wordt.

Wilt u dat uw oude huid ruimte maakt voor een nieuwe? Even gaat u lijken op een slang die aan het vervellen is, maar een paar dagen later zegt u: “Het was het waard”.

Benieuwd wat een huid- en oedeemtherapeut voor je kan betekenen? Neem direct en vrijblijvend contact met ons op middels onderstaand contact-formulier.


This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net) Neem de tekens over.
* verplichte velden